VrijwilligersorganisatiesKnow your volunteers

Mensen die zich vrijwillig voor een doel inzetten binnen de maatschappij is te bewonderen. Iets waar we dankbaar voor moeten zijn. Toch is het juiste in deze sector van groot belang dat men alert blijft op het uitvoeren van een gedegen screening. Kleine kinderen, ouderen of gehandicapten zijn een kwetsbaar doelwit voor kwaadwillenden. Zij kunnen zich slecht verweren en is het zaak dat zij hiertegen zoveel mogelijk beschermd worden. 

Vrijwilligers die met kinderen of kwetsbare personen, kunnen gratis een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen, wanneer de organisatie waarvoor zij werken aangesloten is aan de Regeling Gratis VOG. 

Wat biedt Victoria voor oplossing?

Binnen onze screening oplossing maken wij het mogelijk ook genoemde gratis VOG in te regelen. Door een slimme koppeling kunnen we deze toevoegen aan het gewenste screeningsprofiel. Een screeningsprofiel bestaat uit de functienaam en de gewenste checks. 

Wij verzorgen de aanvraag van de VOG volledig digitaal. Uiteindelijk zal de vrijwilliger de VOG per post opgestuurd krijgen. Deze wordt daarna geupload binnen het screenings portaal. Om de check volledig waterdicht te krijgen is het wel van belang dat de originele VOG wordt gecheckt op onderstaande echtheidskenmerken:

 • De papieren VOG is met deze echtheidskenmerken te controleren
 • Het papier is voorzien van een raster en het blauwe rijkslogo
 • Het papier bevat een karakteristiek golvend watermerk
 • Onder een UV-lamp blijft het papier donker en lichten kleine vezels in het papier en een beeldmerk rechtsonder op
 • Onder een UV-lamp licht een rechthoek op om het blauwe N-nummer in de rechterbovenhoek
 • In het papier is een hologram zichtbaar


Screening workflow automation

Kostenbesparing is in veel gevallen de belangrijkste driver voor de toename van technologie in de dienstverlening van bedrijven. Door het inzetten van de Victoria laat je als organisatie zien dat je datavalidatie en een snelle kandidaat ervaring belangrijk vindt.

 • High tech high touch

  Stel je voor dat je vanaf nu automatisch kandidaten kunt screenen met één druk op de knop zonder enige vorm van personal touch te verliezen. Victoria is powerful en eenvoudig in gebruik. Het automatiseert handmatige processen en biedt een breed scala aan slimme features.

  High tech high touch
 • White Label en API

  Onze geavanceerde software zorgt voor een digitale afhandeling en validatie van gegevens. Checks als VOG, ID of een diploma worden moeiteloos door de kandidaat uitgevoerd. Ook tussentijdse e-mail reminders en het herhalen van een screening kan vooraf worden ingesteld. Koppel onze White Label aan je huidige bedrijfssystemen om processen naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

  White Label en API
 • Super easy voor kandidaten

  Kandidaten weten met Victoria waar ze aan toe zijn. Ze worden bij elke stap duidelijk geïnformeerd en data ophalen en valideren is nog nooit zo makkelijk geweest.

  Super easy voor kandidaten
 • Tussentijdse statussen

  Wanneer een screening is gestart zijn alle tussentijdse statussen van kandidaten te volgen ten aanzien van de gevraagde checks. Een kandidaat nabellen en mailen is verleden tijd. Het live monitoring dashboard neemt alles voor je uit handen.

  Tussentijdse statussen
 • Screeningsrapportage

  Wanneer een kandidaat gestart is met een screening, genereert Victoria automatisch een screening rapportage. Deze rapportage toont aan dat je als organisatie datavalidatie en veiligheid hoog in het vaandel hebt staan en dit ook kunt aantonen op het moment van een audit.

  Screeningsrapportage
 • GPDR Compliance tool

  Wanneer je als organisatie screent heb je te maken met de verwerking van persoonsgegevens. Duidelijk moet zijn met welk doel de persoonsgegevens worden verwerkt en wat de juiste grondslag hierbij is. Victoria zorgt dat de kandidaat van elke stap op de hoogte wordt gesteld en waarom de gegevens worden verwerkt. Dit werkt professionaliteit verhogend binnen de organisatie en het is een hele zorg minder om dit te monitoren.

  GPDR Compliance tool


Aanbevolen checks binnen deze sector  

Het is begrijpelijk dat je de vrijwilliger niet wil belasten met een zware screening. Wij adviseren om minimaal de volgende checks uit te voeren:

 •     Identiteit niveau 1: Machine readable zone authenticatie
 •     Identiteit niveau 2: Machine readable zone & CHIP authenticatie
 •     Verklaring omtrent het Gedrag
 •     Insolventieregister

  Kom in contact met één van onze experts

  We nemen direct contact met je op

  Voornaam*

  Achternaam*

  Bedrijfsnaam*

  Zakelijk e-mailadres*

  Zakelijk telefoonnummer*

  Aantal personen screenen

  Bericht