FAQScreeningsproces


Hoe lang duurt een screening?

Dit is afhankelijk van het type checks die gevraagd worden aan de kandidaat. Checks als een identiteit en een diploma uit het diplomaregister worden realtime direct gevalideerd en zijn dus direct uit te voeren. In dit geval kan een screening al binnen 10 minuten afgerond worden. Er zijn ook checks die langer duren zoals een referentie- en/of VOG check. Hierbij is er sprake van een derde partij en zal de kandidaat eerst moeten wachten op de teruggegeven resultaten. 

Wat moet ik doen om een screening in gang te zetten voor een kandidaat?

Je hoeft enkel de kandidaat toe te voegen aan het juiste screeningsprofiel. De kandidaat ontvangt een mail met de uitnodiging de screening te starten. 

Hoe weet ik wat de status van een screening is?

Nadat de kandidaat is uitgenodigd hoef je enkel het status dashboard te bekijken. Hier vindt je alle tussentijdse statussen van de screening. In geval van geen activiteit versturen wij automatisch reminders richting de kandidaat om de screening alsnog af te ronden. 

Welke checks kan ik kiezen

Bij de inrichting van de White Label geven wij in samenspraak met jou als opdrachtgever alleen de checks vrij die relevant zijn voor de desbetreffende branche waarin je je begeeft. Checks die geen relevantie hebben op jouw branche zullen dus ook niet zichtbaar zijn. 

Zit er een maximaal aantal kandidaten verbonden aan een screening? 

Nee, je kunt zoveel kandidaten toekennen aan een screening als je wilt. 

Moet ik steeds opnieuw een screening klaarzetten voor een nieuwe kandidaat?

Nee, het voordeel van screeningsprofielen is dat je niet steeds een nieuwe screening hoeft aan te maken. Een screeningsprofiel bepaal je vooraf en dit is een type screening die vaak voorkomt binnen het bedrijf. Hier zijn vooraf al checks aan gekoppeld. Vervolgens kun je hier kandidaten aan toe voegen. In het geval er sprake is van een screening die niet vaak voorkomt maar die je wel wilt uitvoeren is dat geen enkel probleem. In dit geval kun je gewoon een nieuwe screening aanmaken. AVG & Compliance Hoe zorg ik dat ik voldoe aan de AVG wetgeving en dus compliant ben? 

Met Victoria ID heb je volledige controle over de manier van verwerking van de persoonsgegevens. Vooraf kan alles zo worden ingericht dat je er vervolgens weinig omkijken naar hebt. Victoria ID is zo opgebouwd dat we rekening houden met de rechten van de kandidaat en de bewaartermijnen van gegevens.

Hoe zit het met de verschillende bewaartermijnen?

Bij elke screening kan worden aangegeven wat voor type screening het betreft en welke bewaartermijn hierbij hoort. De kandidaat wordt op elk moment duidelijk geïnformeerd welke gegevens er verwerkt worden en hoe lang deze worden bewaard. 

Wordt de kandidaat geïnformeerd over het doel van de screening?

Net als de bewaartermijn wordt de kandidaat ook geïnformeerd over het doel van de screening. Deze twee zijn steeds aan elkaar verbonden. Screenen in White Label Volledige in controle met White Label

Een White Label zorgt ervoor dat alle communicatie, design en logo richting de kandidaat vanuit je eigen branding gecommuniceerd wordt. De White Label is volledig op maat naar eigen wens in te richten. De kandidaat ervaart hierdoor snelheid, duidelijkheid en een helder direct aanspreekpunt. 

Gebruik onze Victoria Connect API 

Onze software is compleet modulair opgebouwd en valt op alle manieren te koppelen met huidige bedrijfssystemen. Voor elke check bieden we een API-endpoint wat ervoor zorgt dat deze te integreren is. Het is ook mogelijk om de gehele Victoria ID screening oplossing aan te bieden binnen huidige software systemen. Wij begeleiden graag in dit proces. Direct starten 


Ik wil nu een kandidaat screenen. Kan dat?

Geen enkel probleem. Wij maken geheel kosteloos een account voor je aan. Je kunt vervolgens zelf inloggen en starten met het screenen van kandidaten. Wat zijn de kosten van een screening? 


Tarief White Label

Een check kost een x-aantal credits. Deze credits schaf je vooraf aan en worden pas afgerekend indien een check succesvol is gevalideerd. Naast het aanschaffen van credits zit er een éénmalige en een maandelijkse fee verbonden aan de White Label. De hoogte hiervan is afhankelijk van de diensten die worden afgenomen en of er sprake is een integratie met andere bedrijfssystemen. 

Tarief binnen generieke Victoria ID portal omgeving

Wanneer je als opdrachtgever geen gebruik maakt van een White Label maar enkel van de Victoria ID screening portal zelf, reken je alleen de credits af die horen bij de checks. Daarnaast brengen wij geen enkele extra kosten in rekening.