Huursector


Wanneer je een woning verhuurt dien je te voldoen aan de wettelijke zorgplicht. De verhurende partij doet onderzoek naar de huurder om inzicht te verkrijgen of hij of zij in staat is om aan de gevraagde criteria te voldoen. Eventuele schade bij nalatigheid hiervan kan op de verhuurder worden verhaald wanneer deze niet aan deze zorgplicht voldoet. Je wilt graag alles in staat stellen om crimineel gedrag of wanbetalers voor te zijn. Zo worden de risico’s niet alleen voor de verhuurder beperkt maar ook voor de omgeving.

Het aantal huurwoningen in de vrije sector maakt een sterke groei door. De vrije verhuur telt circa 1 miljoen huurwoningen wat neerkomt op bijna 13% van het totaal aantal woningen. 


Wanneer er als gevolg van bijvoorbeeld een illegale wietplantage schade wordt opgelopen, wordt de gemeente ingeschakeld. Een schade bedrag van €35.000 is in deze niet vreemd en kan verhaald worden op de verhuurder op het moment dat hij niet kan aantonen een gedegen onderzoek te hebben gepleegd. De aantoonbaarheid van de zorgplicht van een verhuurder is dus een belangrijk onderdeel bij het verhuren van een woning. 

Onze geavanceerde screening software maakt het mogelijk om moeiteloos een screening in gang te zetten en snel te beschikken over gevalideerde gegevens van een huurder. 


Screening workflow automation

Kostenbesparing is in veel gevallen de belangrijkste driver voor de toename van technologie in de dienstverlening van bedrijven. Door het inzetten van de Victoria laat je als organisatie zien dat je datavalidatie en een snelle kandidaat ervaring belangrijk vindt.

 • High tech high touch

  Stel je voor dat je vanaf nu automatisch kandidaten kunt screenen met één druk op de knop zonder enige vorm van personal touch te verliezen. Victoria is powerful en eenvoudig in gebruik. Het automatiseert handmatige processen en biedt een breed scala aan slimme features.

  High tech high touch
 • White Label en API

  Onze geavanceerde software zorgt voor een digitale afhandeling en validatie van gegevens. Checks als VOG, ID of een diploma worden moeiteloos door de kandidaat uitgevoerd. Ook tussentijdse e-mail reminders en het herhalen van een screening kan vooraf worden ingesteld. Koppel onze White Label aan je huidige bedrijfssystemen om processen naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

  White Label en API
 • Super easy voor kandidaten

  Kandidaten weten met Victoria waar ze aan toe zijn. Ze worden bij elke stap duidelijk geïnformeerd en data ophalen en valideren is nog nooit zo makkelijk geweest.

  Super easy voor kandidaten
 • Tussentijdse statussen

  Wanneer een screening is gestart zijn alle tussentijdse statussen van kandidaten te volgen ten aanzien van de gevraagde checks. Een kandidaat nabellen en mailen is verleden tijd. Het live monitoring dashboard neemt alles voor je uit handen.

  Tussentijdse statussen
 • Screeningsrapportage

  Wanneer een kandidaat gestart is met een screening, genereert Victoria automatisch een screening rapportage. Deze rapportage toont aan dat je als organisatie datavalidatie en veiligheid hoog in het vaandel hebt staan en dit ook kunt aantonen op het moment van een audit.

  Screeningsrapportage
 • GPDR Compliance tool

  Wanneer je als organisatie screent heb je te maken met de verwerking van persoonsgegevens. Duidelijk moet zijn met welk doel de persoonsgegevens worden verwerkt en wat de juiste grondslag hierbij is. Victoria zorgt dat de kandidaat van elke stap op de hoogte wordt gesteld en waarom de gegevens worden verwerkt. Dit werkt professionaliteit verhogend binnen de organisatie en het is een hele zorg minder om dit te monitoren.

  GPDR Compliance tool


Aanbevolen checks binnen deze sector

Zowel voor een particuliere verhuurder als een woningcorporatie geldt dat wij de volgende checks uitstekend tot uitvoering kunnen brengen:

 •     Identiteit niveau 1: Machine readable zone authenticatie
 •     Identiteit niveau 2: Machine readable zone & CHIP authenticatie     Bewijs van inkomen
 •     Arbeidsverleden
 •     Kredietwaardigheid
 •     Insolventieregister