ID Check op smartphone via NFC


We begrijpen dat het vaststellen van de identiteit een belangrijke check is. Werkgevers hebben de plicht om de echtheid van het document en de nationaliteit vast te stellen. Ook moet er gekeken worden of de werknemer vrij in Nederland mag werken. Met Victoria ID beschik je binnen enkele seconde over de juiste data.

Victoria ID native app voor iOS en Android

In de gehele ontwikkeling van onze screeningsoftware houden wij rekening met schaalbaarheid en de white labeling mogelijkheid. Victoria beschikt over een native app voor zowel iOS als Android. Deze app kan als organisatie volledig white label worden ingezet om zo een optimale kandidaat experience te bieden.


Know your customer & your employee

Een identiteitsbewijs is voorzien van allerlei echtheidskenmerken. Met het blote oog is het lastig te herkennen of je te maken hebt met een echt of “net echt” document. Daarnaast is het overtikken van de paspoortgegevens foutgevoelig. Wij maken het makkelijk. Victoria ID doet dit namelijk voor je. Wij lezen de data automatisch uit en stellen vast of het een echt document is. Near field communication

Het ID-bewijs kun je op twee niveaus valideren. Het eerste niveau bestaat uit het uitlezen van de MRZ. Dit is de machine readable zone op het document, echter is deze check alles behalve waterdicht. Identiteitsfraude wordt hiermee in de hand gewerkt voor kwaadwillende. Daar nemen wij geen genoegen mee en maken wij daarom gebruik van de NFC uitlees techniek. We lezen hierbij de chip uit die in het ID-bewijs zit verwerkt. De chip zit in het gedeelte waar de foto op staat. Zo verschaffen wij je alle informatie die je nodig hebt van het document inclusief pasfoto.


Right to Work check

Als organisatie is het van belang naast het ID document ook het recht van werken te controleren. Een geldig ID document betekent niet automatisch dat de persoon ook gerechtigd is om te werken in desbetreffend land. Organisaties kunnen een flinke boete opgelegd krijgen wanneer blijkt dat medewerkers onterecht aan het werk zijn.De identificatieplicht bestaat uit drie delen


Verificatieplicht

Check op geldigheid en echtheid op het moment van indiensttreding of als je wilt weten met je zaken doet. Met onze Victoria ID app in iOS en Android ben je verzekerd van een juiste validatie van het ID bewijs.

Bewaarplicht

Een kopie van het ID-bewijs van de medewerker in de administratie. Met de Victoria ID app in iOS en Android verkrijg je gemakkelijk goede foto’s van het ID document inclusief de foto die in de chip staat opgeslagen.

Zorgplicht 

Werkgever draagt zorg dat er van alle werknemers en inleenkrachten op het werk een geldig ID-bewijs aan te tonen is. Door het inzetten van de Victoria ID software laat je als organisatie zien dat je er alles aan doet om ID bewijzen snel en goed te controleren op juistheid. Daarnaast is alle data voor zowel kandidaat als organisatie altijd beschikbaar en volgens de richtlijn van de GPDR.